Ziua creatiei

Ai nevoie de idei sau de puţină inspiraţie pentru a pregăti diverse evenimente sau pentru lucrul la clasă? În fiecare saptamana un profesor "maestru" îţi va oferi un exemplu de lucru manual pe care tu să-l pui în practică, în funcție de nivelul clasei tale.

                                                                                                                                      An școlar 2022-2023

 

 

An școlar 2015-2016

15 Decembrie 2015: 

     ● prof-ed. Aurica Avram, impreuna cu elevii clasei a V-a B

                   În așteptarea lui Moș Crăciun 

 

15 Decembrie 2015: 

     ● prof-ed. Aurica Avram, impreuna cu elevii clasei a V-a B

                   În așteptarea lui Moș Crăciun 

                 

Pentru că Moș Crăciun va veni în curând, clasa a V-a B a pregătit cizmulițe, în care moșul bun și darnic să pună cadouri copiilor cuminți sau o nuielușă celor mai puțin ascultători. Să sperăm că vor fi doar cadouri!        

                                                                        prof-ed. Aurica Avram

Pentru mai multe poze din timpul activității, click aici.

Celor ce vă place pictura, puteți pregăti pentru Moșu' și un desen cu ceea ce doriți să primiți!

Pentru mai multe imagini din timpul activitatilor, click aici.

 

01 Decembrie 2015: 

     ● instr.-ed. Mirela Mărginean, impreuna cu elevii de la cercul ”Mâini îndemânatice”

                              Semne de carte

                             

        1 Decembrie! Zi de sărbătoare! Ziua Națională a României! Membri cercului instructiv-educativ ”Mâini îndemânatice” îndrumați de dna instructor-educator Mirela Mărginean au sărbătorit acest eveniment prin muncă și strădanie.

        În timpul orelor de cerc au cusut semne de carte în culorile Roșu-Galben-Albastru, culorile drapelului național al României. În fiecare semn de carte cusut se regăsește o parte din sufletul celui care l-a realizat cu dragoste, răbdare și pricepere. În acest fel elevii și-au exprimat dragostea și iubirea de țară, mândri că pot spune, în zi de sărbătoare: ”SUNT ROMÂN!”                                            

                                                                                           - inst.-ed. Mirela Marginean 

                      

Pentru mai multe imagini din timpul activității, dati click aici.

 

25 Noiembrie 2015:

     ● îndrumători: prof-ed. Emilia Lorințiu, prof-ed. Florentina Miron, impreuna cu elevii claselor a III-a B și a IV-a B

            ”Arta de a mărgeli” - Brăduți din mărgele

                   

    Ideea de a crea obiecte din mărgele (începând de la ornamente pentru bradul de Crăciun, copaci de toamnă, brăduți de Crăciun) ne-a venit mie și colegei mele după ce am conștientizat că ”arta mărgelitului” s-a extins foarte mult în zilele noastre fiind foarte apreciată pentru modul creativ în care frumusețea materialelor este pusă în valoare prin munca copiilor noștri.

     Elevii noștri sunt foarte încântați când văd că din mâinile lor ies ornamente deosebite care încântă vederea celor care privesc!

                    

Pentru mai multe imagini și poze din timpul activității, click aici.

 

22 Octombrie 2015:

     ● prof. Narcisa Fodor, impreuna cu elevii clasei a III-a C

                                  Tablou de toamnă

”A venit așa, deodată, toamna ...” și clasa a III-a C a ales să exprime pe una din fiicele anului, Toamna, căreia Dumnezeu, așa cum spune Leganda, i-a dăruit lunile cele mai bogate: septembrie, octombrie și noiembrie.

”Tabloul de toamnă” dorește să evidențieze prin imagini și culoare: fapte și evenimente care au loc în acest anotimp, fenomene ale naturii, cum este vremea, ce se întâmplă cu plantele, activitățile oamenilor, obiceiuri de toamnă.

Toamna este a doua primăvară, în care fiecare frunză este o floare” - Albert Camus

                                                                             - prof. Narcisa Fodor

   

Pentru mai multe poze din timpul activității, dați click aici.

 

An școlar 2014-2015

 

17 Martie 2015:

                       Tehnica ghiocelului

Deși vremea este încă friguroasă și iarna nu dorește să plece, ghiocelul și-a făcut apariția! Prin straturile de zăpadă el și-a scos căpșorul și ne bucură cu prezența lui. Și în clasa a IV-a A este plin de ghiocei! Urmărește etapele prezentate de dna prof.-ed. Floarea Buta, confecționează și tu ghiocei.

 

18 Februarie 2015:

                       Căciulița Moșului

În cadrul proiectului de parteneriat “Comunicarea prin artă” copiii au confecţionat podoabe pentru pomul de Crăciun şi felicitări. Activitatea cu titlul “A venit iarna” s-a desfăşurat în luna decembrie 2014 în sala festivă a C.S.E.I. Nr. 2 Bistriţa. Elevii participanţi la proiect au fost de la C.S.E.I. Nr. 2 Bistriţa, Şcoala primară Sîniacob şi Clubul Copiilor Năsăud, îndrumaţi de cadrele didactice: Păvăluc Cosmina, Păiuş Flavia, Fodor Narcisa, Belgharbi Eleonora, Buta Floarea, Păvăluc Rodica, Mihalache Gava Mircea, Buia Dorina.

Căciuliţa moşului este o podoabă haioasă şi uşor de realizat. O putem pune pe pomul de Crăciun sau putem decora casa în preajma sărbătorilor de iarnă. Dacă vrei să ştii cum se face, d-na prof.- ed. Floarea Buta îți spune că în primul rând ai nevoie de: rolă de carton de la hârtia igienică, foarfece, aţă mohair, apoi … observă etapele de lucru:

 

22 Ianuarie 2015:

                       Vreau să zbor în spațiu

Dacă nu putem în realitate să zburăm în spațiu, atunci măcar cu imaginația să facem acest lucru. Dna prof.-ed. Narcisa Fodor și elevii clasei a II-a B vă propun realizarea unui frumos colaj al sistemului solar. Colorați și decupați planete, rachete, cosmonauți, stele și orice vă mai place vouă și realizați un astfel de panou pe care să îl puneți în camera voastră.

 

5 Decembrie 2014:

                       Decorațiuni ..... în stil vintage

Vrei să decorezi casa cu ceva nou și nu știi cu ce? Dna prof-ed. Angela Beudean îți recomandă stilul vintage. Știai că poți face multe obiecte decorative folosindu-te de o banală sfoară de cânepă? Elevii clasei a VIII-a B și-au decorat sala de clasă cu un ceas nou, tablouri, suporturi pentru lumânări și câteva vaze și suporturi pentru creioane, pensule ș.a. Folosește ideile lor pentru a-ți decora casa.

 

28 Noiembrie 2014:

                       Tablou colorat cu animale marine

Coloram, decupăm, pregătim ”valurile”, lipim și .... uite ce minunăție s-a realizat de către cei mici!

Elevii clasei a II-a A, îndrumați de dna. Nora Belgharbi, au fost foarte concentrați în timpul lucrului pentru a realiza cât mai bine aceste tablouri. 

 

21 Noiembrie 2014:

                       Tablouri cusute

Carton, ac și ață! Doar de atâta ai nevoie pentru a realiza aceste frumoase tablouri! Clasa a III-a B, impreuna cu dna prof.-ed. Malina Popa, va prezinta cateva modele din care sa va inspirati!

Pentru a vedea mai multe imagini si poze din timpul activitatii, click aici.

 

14 Noiembrie 2014:

                       Tablouri de toamnă

Dna prof. Florentina Miron și elevii clasei a IV-a B au fost foarte harnici, au adunat frunze și ghindă și au confecționat tablouri de toamnă.

Pentru mai multe poze si imagini din timpul activitatilor, click aici.

 

7 Noiembrie 2014:

                       Ne bucurăm de toamnă

Elevii claselor I si a III-a, împreună cu dna prof-ed. Ioana Suciu, au realizat aceste minunate fructe și frunze prin tehnica colajului.

O definiție pentru tehnica COLAJ-ului: procedeu artistic de realizare a unui tablou sau ornament prin lipirea laolaltă a diferite materiale sau elemente.

Urmăriți imaginile pentru a vedea etapele de lucru: decupare șablon, tăiere hârtie în bucăți, lipire bucățele de hârtie pe șablon.

Pentru mai multe poze si imagini, click aici.